TUREN GIK TIL BERLIN I APRIL / MAJ 2009
Torsdag den 30. april 2009

 Afgang fra Sjælør station kl. 06.10 - dejlig bus og chauffør, der bragte os sikkert og godt til færgen i Gedser. Overfarten varede 1 time og 45 min., her fandt vi et bord fik lidt morgenmad og handlet til opholdet i Berlin - Dr. Nielsen er dejlig at vågne op til og et glas rødvin til at gå i seng på.

Vejret var super, havde en kort tisse/rygepause på en halv time og vi var fremme ved vores hotel kl. 14, som planlagt. Hotellet ligger på Alexander Platz - fantastisk  vi  skulle bo midt i den mest kendte plads i Berlin.
Vi fik tildelt vores værelser Elna i nr. 100 - Birgit og jeg i 103, dejlige værelser med bad - tv og altan med udsigt til det 365 meter høje fernsehturm ( tv tårn ) med cafe/restaurant i tårnets metalkuppel 207 meter over jorden - Vi pakkede ud og gjorde os klar til at indtage Berlin.
Nu skulle der undersøges transportmuligheder til øvrige dele af Berlin, der var fine muligheder for at bevæge os rundt - til fods, sporvogne,Ubaner og busser. Vi havde hjemmefra købt BERLIN - VELKOMST - KORT, det skulle vise sig, at være en go disponering og investering. Kortet skulle stemples ved den første køretur og var derefter gyldig i 72 timer, og desuden rabat til seværdigheder, kanalrundfart m.v.
AlexanderPlatz blev vendt - vi fandt et sted at spise lidt frokost kikkede på tv-tårnet udefra - hjem til hotellet for at hente buskortet.... så nu var vi "klædt på" til at erobre den østlige del af Berlin.
Hoppede på bus 100, det skulle vise sig, at bus 100 og 200 kunne føre os vidt omkring - skulle det gå hurtigere var det U banen. Vi tog bussen rundt og så Berlin fra Bussen.
Fandt en hyggelig Italiensk restaurant - hos Alex, spiste lækkert Pasta a la Alex - super mad og rødvin. Tog sporvognen hjem drak lidt rødvin ( Elna flyttede ind med stol og glas ) lagde en plan for næste dag - ud fra det vi havde set fra bussen. 
Fredag den 1. maj 2009
Vi stod op kl. 7.00 - spiste morgenmad ( Tyskland er kendt for deres gode morgenbuffet ) - kl. 9.00 var vi klar til dagens oplevelser. 1. maj er en fri dag - så der var ingen butikker, der var åben. Tog bussen til Unter den Linden, vandrede op af alleen til Brandenburger Tor, fandt ud af at der skulle vi ikke opholde os på netop denne dag (demonstrationer i lange baner) så vi kikkede på Reichtag ( rigsdagen) - udefra, idet der var "1 km" kø - gik vi til floden SPREE, der løber gennem Berlin fandt en turbåd - sejlede 1 times tid - så fantastiske bygninger fra vandsiden.  Frokosten bestod af en frikadelle-bolle med salat.
Videre til Checkpoint Charlie så et stk. af muren - plancher og grænseovergangen mellem øst og vest - derfra til HOLOCAUST MAHNMAL, derfra endte vi alligevel midt i en kæmpe demonstration - rigtig meget politi og militær- parate til at modtage disse demonstranter - vi slap igennem og måtte til fods et par km., idet busser og sporvogne var omlagt i dagens anledning.
HJEM til hotellet til afslapning-fodbad- planlægning for aftenen og morgendagen -solskin 24 grader- helt vidunderlig vejr.
Efter en times pause m.v. gik vi på valsen igen, nu skulle verdensuret undersøges - imponerende. Så stod den på FERNSEHTURM - indløste billet - der var 2 1/2 times ventetid - holdt øje med tavlen, spise kebab i ventetiden.
Så blev det vores tur nr. 3247,3248 og 3249 klar til afgang sammen med 50 andre.Elevatoren op - 40 sek. til toppen- det var blevet mørkt i mellemtiden - vi nød de mange lys over Berlin- fik et bord i cafeen, der drejer rundt - 30 min. tager turen, drak en cafe latte. Hjem med sporvognen 2 stop ( vi var for trætte til at gå ).Nød et glas rødvin - på hovedet i seng kl. 23.30
Lørdag den 2. maj 2009
Vi mødtes til morgenmad - og turen gik til Potzdam Platz - fantastisk genopbygning af denne bydel, den ene flotte bygning ved siden af den anden - fandt også det eneste bevarede hus klemt inde mellem alle nye.
Shoppe skulle vi også, der blev vendt klude til den store guldmedalje - fandt en favoritbutik ZARA.

Der bleb dømt ølpause hos OSCAR - super sted - der var nu samlet kræfter til at indtage KURFÜRSTENDAMM - det var der vist også " 1 million" andre mennesker der havde fundet på- måtte bare se det store 6 etagers varehus KADEWE -med deres fantastiske afdelinger med Pølser,ost og kager. Fik hurtig nok af dette hus og tog turen gennem den 3 km. lange shoppinggade forbi den bombede kirke GEDÄCHTNISKIRCHE - nu var vi godt trætte i benene og det var rigtig varmt - så vi tog bussen hjem til Alexander Platz - hvor der lige skulle snuses lidt rundt - og hov var vi lige blevet sulten? fandt et hyggeligt sted midt i solen og den stod på lækker omelet og en pils. Hjem til hotellet og afslapning en times tid - super vejr 24 grader.
Så var vi på farten igen ..... Tog sporvognen mod PRENZLAUER BERG.... der kom vi hurtig retur fra, idet der ikke ville være rart at være når mørket faldt på.... hvad så ???? tilbage til Potzdamer Platz - der var bare så flot så det måtte opleves igen...ja og tro det Birgit havde forelsket sig i en bluse hos ZARA som hun ikke kunne bestemme sig til første gang vi var der..... så nu var der en ny chance.
Aftens/natmaden blev indtaget hos det hyggelige OSCAR, kartoffelsuppe og is til Elna - vi tog en Wienerschnitzel ( så stor som et l.........) med kartoffelsalat og et godt glas øl til. Efter at have slået mave gik turen med bussen tilbage til Alexander Platz og vores hotel - kl. - var blevet 22.30 .... og vi var godt brugte.
Søndag den 3. maj 2009
Sidste morgenmad indtages.... der pakkes - kufferterne blev låst inde og vi skulle lige opleve lidt mere af Berlin inden turen kl. 14.30 gik hjemover.
Vejret .... super. Hoppede på sporvognen til BERLINER DOM - fantastisk smuk domkirke, der var gudstjeneste og konfirmation, så der var ikke mulighed for at se kirken indefra.
Tog en ekstra sejltur på en times tid - gik på marked massevis af boder - købte lidt med hjem ( broche med kattehoved ) også en til min kattepasser, fru Johansen - Elna købte en koral-perlekæde. Den sidste øl og is skulle nydes i solen inden turen gik til hotellet.
Farvel til Berlin for denne gang 25 grader - dejlig solskin - super by.
SUPER - SKØN - TØSETUR 🤩
Ankomst Sjælør station kl. 23 til kun 12 grader.